среда, 8. јун 2016.

Zdravi letnji i osvezavajuci deserti

Pozdrav svima i dobrodosli u moj novi post. Za danas sam vam pripremila 3 recepta koji se spremaju jaako brzo, a jako su ukusni i uzivacete. Kako ne bih duzila preci cu odmah na recepte.


CUPAVI KEKSICI


Izdvojite samo 10 minuta i pripremite ove sastojke: 1 šolja kokosovog brašna, 1/3  šolje kokosovog putera, 1/4 šolje mlevenog lanenog semena, 1 kašika kakao praha i malo šećera u prahu (ili meda).

Na pari otopite kokosov puter sa kakaom. Dodajte ostale sastojke i sve pomešajte zajedno. Smesu sipate u papirne korpice za mafine i ukrasite sa malo čokolade. Stavite sve u frižider na 10 minuta


 BANANA SENDVICI

Za ovaj recept ce vam trebati; 5 zrelih banana srednje veličine, 1 kašiku prirodnog putera od kikirikija i 60 gr grčkog jogurta sa vanilom.
Jednu bananu ogulite i izmiksajte je sa puterom od kikirikija  i jogurtom. Ostavite sa strane. Izrežite preostale banane na deblje kolutiće, mažite smesom i pravite “sendviče”. Sve poredajte na drvenu dasku za rezanje ili na tacnu i ostavite u zamrzivaču (ili samo u frižideru) na dva sata.


 KUGLICE SA KAJSIJAMA
Treci i poslednji desert je prava antioksidantna bomba i sadrži mnogo zdravih vlakana. Trebaće vam: 1/2 šolje suvih kajsija, 3 veće suve šljive, 2 kašike lanenog semena, samlevenog, 1/4 šolje oraha i 1/4 šolje kokosovog brašna (a ukoliko kuglice budu presuve, dodajte malo kokosovog putera).
Sve sastojke dobro izmiksajte u blenderu ili seckalici za hranu, pravite kuglice od smese i redajte ih na čistu tepsiju. Pre služenja ih ostavite u frižideru da se stegnu na pola sata.
To bi bilo to sto se tice ovog posta. Nadam se da vam se svideo i da cete probati bar neki od ovih deserta. Do sledeceg posta,

Нема коментара:

Постави коментар